Wilt u uw woning
natuurvriendelijk isoleren?

Voorkom dat bij het isoleren van uw spouwmuur of dak dieren zoals huismussen, gierzwaluwen of vleermuizen worden gedood en isoleer natuurvriendelijk. Meedoen is eenvoudig. Kies voor een isolatiebedrijf dat natuurvriendelijk isoleert. Het isolatiebedrijf doet de rest.

Foto: Unitura.nl

Schakel een bedrijf in dat natuurvriendelijk isoleert

Vanaf medio 2024 mogen woningeigenaren in heel Nederland natuurvriendelijk isoleren. Zo bent u geen tijd en geld kwijt aan langdurig en kostbaar ecologisch onderzoek. Het enige wat u hoeft te doen is een isolatiebedrijf inschakelen dat natuurvriendelijk isoleert. Deze werkwijze maakt deel uit van de landelijke aanpak natuurvriendelijk isoleren.

Bij natuurvriendelijk isoleren laat het isolatiebedrijf de dieren eerst wegvliegen, enkele dagen vóórdat de woning wordt geïsoleerd. Daarna komt het isolatiebedrijf nog een keer langs om de woning te isoleren. Daarbij zorgt het bedrijf ervoor dat in elke woning kleine ruimten in de spouw voor de dieren overblijven of dat er vervangende nestkastjes komen. Bij het isoleren wordt rekening gehouden met de ‘natuurkalender’: tijdens de kraam- of broedperiode en winterrust van de dieren gelden beperkingen.

Een spouwverblijf en uw woning

Bij natuurvriendelijk isoleren zorgt het isolatiebedrijf voor een nieuwe verblijfplaats voor vleermuizen in de spouw: het spouwverblijf. Uit onderzoek blijkt dat uw woning met een spouwverblijf nog steeds goed is geïsoleerd. Verder is goede ventilatie belangrijk als u alleen de spouwmuur – en niet het dak – isoleert.
Meer informatie vindt u in de folder.

Het onderzoek vindt u op de website van bouwkundig adviesbureau Atriensis.

Selecteer een aangesloten isolatiebedrijf

Bent u benieuwd welke isolatiebedrijven aangesloten zijn?
Of bent u op zoek naar een isolatiebedrijf in de buurt? Selecteer dan uw provincie of gemeente.

Isolatiebedrijf zoeken

Werkzaam in provincie...
Ik woon in provincie...
Gevestigd in gemeente...
Gemeentecheck
Type isolatie...
Type isolatie...

Teunsvoegwerken

W.T. All round diensten

Gemeente Gooise Meren

Adviesburo I.S.R.

Retec installatie techniek

Rotmans Verduurzamen

Zme.k Allround

Verhoeve Dienstverlening

Natuurvriendelijk isoleren

Onder daken en in spouwmuren van woningen leven kleine vogels en vleermuizen, vaak zonder dat u het weet. Bij natuurvriendelijk isoleren laat het isolatiebedrijf de dieren eerst wegvliegen, enkele dagen vóórdat de woning wordt geïsoleerd. Daarnaast zorgt het bedrijf ervoor dat er vervangende verblijfplaatsen voor de dieren komen.

Heeft u nog vragen?

Naar iets opzoek? Vul het hier in...

Zoeken